18 Temmuz 2013 Perşembe

KÖRi SOSLU TAVUK

          Ben köri baharatına bayılırım bu güzel baharatla tanışmam geç oldu ama çok sevdim...her ne kadar fazlası insanı fena halde baysada :) kıvam tutturulunca yemeğe doyulmuyor içinde bulunan yemekler...
           Bu tarifi ara sıra denerim sanırım en güzel yaptığım bu oldu...bende bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim....

MALZEMELER
-yarım tavuk göğsü ( kuşbaşı doğranmış )
-1 acı yeşil biber
-piyazlık doğranmış küçük boy kuru soğan
-azıcık acı kırmızı toz biber
-bir miktar tuz
-tavukların dibi tutmasın diye azıcık sıcak su
-sıvıyağ
-yarım çay kaşığı köri

YAPILIŞI
          Tavuklar suyunu hafif çekene kadar pişirilir,daha sonra svıyağ soğanlar ve biberler ilave edilir güzelce kavrulur tavuklar iyice pişirilir....köri ve azıcık sıcak su ilave edilir...ocaktan almaya yakın azda toz biber eklenir...sıcak sıcak servis edilir....afiyet olsun...










2 yorum:

  1. Meryem hanım ellerinize sağlık güzel gözüküyor .Buna mantarda yakışır:)) Afiyet olsun :)))

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler...mantar gelmemişti aklıma ama eminim çok yakışır bir dahakine deneyeceğim...

    YanıtlaSil

1 YORUM 1000 MUTLULUK :)