MALZEMELER
-yarım paket margarin
-2 çorba kaşığı nişasta
-aldığı kadar un
-kıvam açmak için süt 1 litreye yakın kullandım ben:)
-vanilya
-dileğiniz miktarda toz şeker yanlış hatırlamıyorsam 1 buçuk su bardağı şeker koymuştum ben:)
YAPILIŞI
Margarin eriyince nişastayı ve unu güzelce kavuruyoruz daha sonra şeker ve vanilya da eklenerek karamalize olana kadar kavurmaya devam ediyoruz sütü de ilave edip pelte pelte olana kadar pişiriyoruz koyu puding kıvamına gelince ocaktan alıp yayvan cam tepsiye yada borcama döküyoruz dolapta mümkünse 1 gün bekletelim...soğuyunca dilim dilim kesip yada rulo yapın fark etmez servis tabağına koyun üzerine fındık çok yakışıyor mutlaka ekleyin ben ek olarak damla çikolata ve hindistan cevizide koyuyorum...afiyet olsun:)

Harika görünüyor ellerinize sağlık.çok pratik ve çok güzel görünüyor.sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkürler...
YanıtlaSil