20 Temmuz 2013 Cumartesi

YOĞURTLU KABAK

Geçen haftadan dolabımda kabaklar vardı ramazan dolayısıyla bi canım isteyip yapamamıştım yemeğini...ne sahurda nede iftarda kızartayım dedikçe yok yok ağır gelir diyerek canım kabakları bir köşeye attım:) çok şükür bugün değerlendirdim...ilk defa denedim bu tarifi ben çok beğendim son derece lezzetliydi...gelelim malzemelere...

MALZEMELER

-2  adet küçük şekilde küp küp doğranmış kabak
-yarım küçük şekilde küp küp doğranmış patlıcan
-1 kabuğu soyulup doğranmış domates
-2 diş minik doğranmış sarımsak
-yağ,tuz
-kırmızı toz biber,pul biber,çok azda karabiber

ÜZERİ İÇİN

-sarımsaklı yoğurt
- yağda yakılmış pul biber

YAPILIŞI

kabakları,patlıcanları,domatesleri ve sarımsağı tavaya koyalım yağını ve tuzunu ekleyelim.... suyunu çekene kadar pişirelim suyunu çekince altı hafif tavaya yapışmaya yakın kıvama geldikçe karıştıralım bu arada baharatlarını ilave edelim...yani bu yemeği hem pişirip hem kızartalım...soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurtu ve pul biberli yağı dökelim....afiyet olsun...






2 yorum:

  1. Nefis olmuş,ellerinize sağlık..Hem hafif hemde sağlıklı..

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler nursen hanım...

    YanıtlaSil

1 YORUM 1000 MUTLULUK :)