29 Kasım 2013 Cuma

KİRAZ TUZLUSU


Çok lezzetli bir yemek...Karadenizliler bilirler...Giresun'da memleketimde çok sık yapılır...önce kiraz tuzlanır salamura hale getirilir daha sonrada soğanla kavurarak günün 3 öğününde tüketebilirsiniz...işte kiraz tuzlusunun tarifi:
KİRAZ TUZLUSU YAPIMI
  • 3 kg kiraz
  • 2 su bardağı kalın kaya tuzu
  • Kaynatılıp bir gün dinlendirilmiş su
YAPIMI....
         Kirazları yıkadıktan sonra turşu bidonuna yada cam kavanoza bir kat kiraz,bir kat kalın kaya tuzu konur,daha sonra kaynatılıp dinlendirilmiş sudan kiraz tuzlusunun üzerine dökülür kavanozun ağzı sıkı bir şekilde kapatılır.serin bir yerde,veya buz dolabında 15 gün boyunca ara sıra cam kavanoz ters düz edilip kiraz tuzlusunun olması sağlanır.....

YEMEĞİ (KAVURMASI)
--->Bol soğanla kavurunuz...içine azıcık pul biberde yakışıyor:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

1 YORUM 1000 MUTLULUK :)