10 Haziran 2013 Pazartesi

KAŞARLI PATATESLİ BAYAT EKMEK KÖFTESİ & NANELİ PUL BİBERLİ MANTI


     Bugün eşim ve kızım uyuyunca kendime zaman ayırdım...şöyle güzel bir ziyafet çekeyim dedim...öncelikle hazır mantı haşladım bol naneli ve pul biberli olarak hazırlandı:)) gönül ister ki elde açayım mantıyı ama kadının küçük çocuğu olunca hayatta zamanda zorlaşıyormuş:(


     Buzdolabında 1 tam bayat ekmeğim vardı hemen değerlendirmek istedim bu sefer farklı bir tarif denedim tam not verdim kendime lezzetliydi tavsiye ederim denemek isteyenlere.......


MALZEMELER
  • Ufalanmış 1 tam bayat ekmek
  • Rendelenmiş kaşar
  • Rendelenmiş 1 adet küçük boy patates çiğ yada haşlanmış fark etmez....
  • Rendelenmiş 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak,tuz
  • Kırmızı toz biber,7türlü baharat,kimyon,,karabiber,kekik,nane....
Tüm malzemeleri harmanlayıp güzelce yoğuruyoruz...az yağda tıpkı köfte kızartır gibi pişiriyoruz....sıcak sıcak tüketiyoruz afiyet olsun...


8 yorum:

  1. ;)cok lezzetli gorunuyorlar elinize saglik

    YanıtlaSil
  2. ohhh ne iyi yapmışsın afiyet olsun yarasın :)

    YanıtlaSil
  3. sağolasın baharcım yarıyor zaten:))

    YanıtlaSil
  4. bayat ekmek değerlendirmelerini çok seviyorum.ellerine sağlık herşey nefis

    YanıtlaSil
  5. mormenekşelerr bende ekmeğe hiç kıyamıyorum sıksık böyle şeylerle değerlendiriyorum olmadı buzluğa atarım daha sonra ısıtıp kullanmak için...

    YanıtlaSil
  6. Bazen annelerin de molaya ihtiyacı oluyor. Eşler ve çocuklar anlamasa da cidden ihtiyacımız var. Çok iyi yapmışsın. Küçük güzel bir kaçamak olmuş.:) Afiyet olsun. Bayat ekmekle yapılanı denemek isterim.

    YanıtlaSil
  7. yeldacım bende senin gibi düşünüyorum yarım saatte olsa kendime zaman ayırmanın keyfi bir başka oluyor yeni bir nefes sanki:))

    YanıtlaSil

1 YORUM 1000 MUTLULUK :)