MALZEMELER
- 3-4 adet haşlanmış rendelenmiş patates
- 1 küçük soğan
- salça
- yağ,tuz
- istediğiniz baharatlar..... özellikle nane tavsiye edilir:))
- 4 yaprak taze yufka
- yufkanın içine sürmek içinse bir kase süt,yoğurt,yağ karışımı
YAPILIŞI
Soğan salça ve yağla kavrulur sonra patatesler eklenir...tuz ve baharatlarda ilave dilerek nefis bir iç hazırlanır...
4 kat yufkanın her katına önce süt,yoğurt ve yağ karışımı sürülür...orta katınada patatesli iç harç konulur,üzerinede artan sıvı karışım sürülür ve susamla tatlandırılır...daha sonra resimdeki şekiller sırasıyla uygulanır 180 derece kızarana kadar pişilir...afiyetttt olsunnn:))
patatesli her şeyi benim çocuklarda çok sever.ablacığının eline sağlık.selamlar.
YanıtlaSilbizdende selam olsun..teşekkürler
YanıtlaSil