27 Mayıs 2013 Pazartesi

DİLİM BÖREĞİ (patatesli-lorlu)

Bu böreği ilk kez denedim son derece pratik ve lezzetli üstelik buzlukta da rahatlıkla saklanabiliyor ve dilediğimiz zamanda kızartılıp yeniyor...yapımına gelecek olursak son derece pratik...öncelikle 1 paket yufka aldım 5 adetti....3 tanesini patatesli de 2 tanesini de lorlu da kullandım....yufkayı serdim sıvı yağlı su sürdüm üzerine haşlanmış rendelenmiş patatesi serptim...böyle 3 kat yaptım daha sonra rulo haline getirip streçe sardım dolapta sabaha kadar beklettim sabah dilimleyip üzerine yoğurt,sıvı yağ,su,yumurta sarısı karışımı iyice çırpıp dilimlenmiş böreğe yedirdim üzerine de susam ekledim kızarana kadar pişirdim...lorluyu da aynı şekilde yaptım....hem pratik hemde bereketli 5 adet yufkayla 2 tepsi çıktı:))  afiyet olsun:)




6 yorum:

  1. harika görünüyor bir kere bende denemiştim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ayy bu böreği bilyorum enfes olur tadı eline sağlık meryemcm

    YanıtlaSil
  3. bloğunu yeni takip etmeye başladım çok güzel bir bloğun varböreğin çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. çok naziksin teşekkürler bende blogunu takibe aldım...

    YanıtlaSil

1 YORUM 1000 MUTLULUK :)