9 Ocak 2014 Perşembe

ETİMEK TATLISI

        Bu akşam Sude'nin ısrarıyla (pasta yapalım anneee pastaaaa) .....mutfağa attım kendimi ne yapsam ne yapsam bari etimek tatlısı deneyek dedim...... bende ilk defa yapıcaktım bakalım nasıl oluyormuş bu tatlı diye düşündüm kendi kendime....
         İnternet  araştırmalarım sonucu aşağı yukarı güzel tarifler buldum kendimce ölçülerini belirdim....kendi malzemelerimle işte benim etimek tatlım....

MALZEMELER
   
      Şerbeti İçin
-2 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı sıcak su
   
      Muhallebisi İçin   (Muhallebi hazır olunca 2-3 dakika mikserle çırpın)
-3 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-5 çorba kaşığı şeker
-süt
-muhallebi koyulaşınca altı kapatılınca içine koymak için;
        -1 paket vanilya
        -yarım çorba kaşığı margarin
   
       Krem Şantisi İçin (ben evde krem şanti olmadığı için pasta kreması kullandım)
-1 paket krem şanti
-süt

YAPILIŞI
          Şerbet ölçüye göre pişirilir soğumaya bırakılır,daha sonra tepsiye dizilen etimeklerin üzerine dökülür,etimeklerin üzerine pişirilip ılıyan muhallebi serilir,muhallebide soğuyunca krem şanti eklenir...en sonda fındık, fıstık ve pasta süsleriyle servis yapılır...İnternette okuduğum kadarıyla tepsinin üzeri kapatılıp 6 saat kadar buzdolabında bekleyince daha güzel oluyormuş....
                                           

2 yorum:

  1. nefiss görünüyoo :)) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akşam buzdolabına attım şimdi daha güzel olmuştur umarım....

      Sil

1 YORUM 1000 MUTLULUK :)