İnternet araştırmalarım sonucu aşağı yukarı güzel tarifler buldum kendimce ölçülerini belirdim....kendi malzemelerimle işte benim etimek tatlım....
MALZEMELER
Şerbeti İçin
-2 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı sıcak su
Muhallebisi İçin (Muhallebi hazır olunca 2-3 dakika mikserle çırpın)
-3 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-5 çorba kaşığı şeker
-süt
-muhallebi koyulaşınca altı kapatılınca içine koymak için;
-1 paket vanilya
-yarım çorba kaşığı margarin
Krem Şantisi İçin (ben evde krem şanti olmadığı için pasta kreması kullandım)
-1 paket krem şanti
-süt
YAPILIŞI
Şerbet ölçüye göre pişirilir soğumaya bırakılır,daha sonra tepsiye dizilen etimeklerin üzerine dökülür,etimeklerin üzerine pişirilip ılıyan muhallebi serilir,muhallebide soğuyunca krem şanti eklenir...en sonda fındık, fıstık ve pasta süsleriyle servis yapılır...İnternette okuduğum kadarıyla tepsinin üzeri kapatılıp 6 saat kadar buzdolabında bekleyince daha güzel oluyormuş....

nefiss görünüyoo :)) ellerine sağlık..
YanıtlaSilakşam buzdolabına attım şimdi daha güzel olmuştur umarım....
Sil